Χάνει έδαφος η Μέρκελ - Πρώτος ο Σουλτς, αν γίνονταν τώρα εκλογές

Μπροστά από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), με υποψήφιο για την καγκελαρία τον Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild. Συγκεκριμένα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα λάμβανε την πρώτη θέση με 32% στην περίπτωση που οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή.

Αντιθέτως, το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ χάνει μια μονάδα και έρχεται δεύτερο λαμβάνοντας ποσοστό 30,5%. Το λαϊκιστικό-αντιευρωπαϊκό-ξενοφοβικό Κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία” (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με ποσοστό 11%, ενώ σταθερό παραμένει το ποσοστό του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), με 8% όπως και το ποσοστό στο Κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με 6,5%.

Άνοδο 1,5% εμφανίζει τo Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), το οποίο θα συγκέντρωνε 7% και θα εισερχόταν στο γερμανικό κοινοβούλιο καθώς το όριο είναι το 5%. Την ίδια ώρα σε άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ατόμων χθες Τετάρτη, επτά μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, το ποσοστό του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και του αδελφού κόμματος της Βαυαρίας, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 33% ενώ το SPD παρέμεινε σταθερό στο 31%.