"Πόρτα" στον Τραμπ: Δεν εγκρίθηκε η επαναφορά του διατάγματος για τους πρόσφυγες

Νέο εμπόδιο μπήκε στο διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες, καθώς το δικαστήριο που εξέτασε την προσφυγή του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα για αναστολή της απόφασης του δικαστή του Σιάτλ.

Μάλιστα το δικαστήριο ζήτησε από τους δικηγόρους να καταθέσουν τις θέσεις τους ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση, με αποτέλεσμα το διάταγμα να παραμένει στον “πάγο”.

Πληροφορίες από το ABC αναφέρουν ότι οι δικηγόροι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέχρι τις 11:59 της Κυριακής (ώρα Αμερικής) και στη συνέχεια το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να παρουσιάσουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με το Reuters, στο κείμενο της προσφυγής του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι η απόφαση του δικαστή βλάπτει το κοινό με το να ασκεί επιβολή στην εκτελεστική εξουσία. Επίσης σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστή «αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».

“Θα κερδίσουμε. Για το καλό της χώρας θα κερδίσουμε” ήταν η απάντηση του Αμερικανού Προέδρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο “μαυσωλείο” του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στον δικαστή που εξέδωσε την απόφαση.