Δημοσιογράφος τόλμησε να...ρωτήσει τη Λεπέν και τον πήραν "σηκωτό" (βίντεο)

Το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κάνει βίντεο από συνεδριακό κέντρο στη Γαλλία, όπου βρισκόταν η Μαρίν Λεπέν στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας περικυκλωμένη από δημοσιογράφους που της υπέβαλαν ερωτήσεις, όταν ξαφνικά ένας από αυτούς, στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του, έπεσε στα…χέρια της φρουράς της γαλλίδας πολιτικού.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται στο σατιρικό σόου Quotidien του TMC να φωνάζει, ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα: «Αφήστε με, αφήστε με. τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;». Όπως έγινε γνωστό, εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων ενώ δεν έει διαρρεύσει τι προηγήθηκε αυτής της σκηνής.

:Ο ίδιος ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι οι σωματοφύλακες εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία είχε προσλάβει ο επιχειρηματικός όμιλος Salon des Entrepreneurs που διεξήγαγε το συνέδριο και ότι τον έδιωξαν από την αίθουσα έπειτα από εντολές που έδωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος στεκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εκπρόσωπος τύπου του Salon des Entrepreneurs, με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απάντησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει το περιστατικό.

Από την πλευρά Λεπέν, ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται.

«Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.

Το βίντεο από τον Guardian: