Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στην Μεσόγειο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-33 του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη κατά την προσγείωσή του σε αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters καθώς και το “Aviationist” ένα Su-33 Flanker του ρωσικού ναυτικού το οποίο επιχειρούσε από το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” κατέπεσε πιθανότατα το Σάββατο 3/12, ενώ προσπαθούσε να προσνηωθεί για δεύτερη φορά στο αεροπλανοφόρο.

Παραταύτα, στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες (ορατότης +10 kilometers, Κατάσταση θάλασσας 4, Άνεμος 12 κόμβοι), με την επικρατέστερη εκδοχή να σχετίζεται με την αποτυχία να πέσει στα σύρματα συγκράτησης με αποτέλεσμα να εξωκείλει εκτός διαδρόμου προσνήωσης του αεροπλανοφόρου.

Ο πιλότος διασώθηκε, καθώς κατάφερε την τελευταία στιγμή να εκτιναχθεί και περισυνελέγη από ένα ελικόπτερο που απογειώθηκε από το αεροπλανοφόρο.

Το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” θρηνεί το δεύτερο μαχητικό του αεροσκάφος σε διάστημα μόλις ενός μήνα, καθώς στις 14 Νοεμβρίου, ένα MiG-29K (ναυτική έκδοση) επίσης συνετρίβη ενώ επέστρεφε στο αεροπλανοφόρο μετά από πλήγματα που εξαπέλυσε κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Συρία.