Πάρτι που κατέληξε σε τραγωδία στις ΗΠΑ- 30 νεκροί από φωτιά

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια μεταμεσονύχτιου πάρτι σε μία αποθήκη της πόλης Όκλαντ στην Καλιφόρνια, ενώ οι αρχές προσπαθούν ακόμη να διακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων που υπολογίζονται ακόμα και στους 40 αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από δύο ημέρες καθώς οι συνθήκες στο κτίριο που επλήγη από τη φωτιά δεν είναι ευνοϊκές για τους πυροσβέστες.
Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι το 80% του κτιρίου πρέπει ακόμα να ερευνηθεί, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της κομητείας Αλαμέντα να δηλώνει πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και επισημαίνει πως από τις σορούς πολλές είναι ακόμα εκείνες που δεν έχουν αναγνωριστεί.

Μέλη των σωστικών συνεργείων που βρέθηκαν εντός του κτιρίου έκαναν λόγο για «φρικτές σκηνές καταστροφής», εξηγώντας πως πολλοί από τους θαμώνες δεν κατάφεραν να βγουν εκτός κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Προς το παρόν άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας, με την αστυνομία της κομητείας Αλαμέντα να αποκλείει τον εμπρησμό.