Γαλλία: Σε κίνδυνο τα γιασεμιά του Chanel No.5 λόγω υπερταχείας

Μια γραμμή υπερταχείας στη Γαλλία, αναγκάζει τον οίκο Chanel να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις που διατηρεί για ολόκληρες δεκαετίες στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου παρασκευάζει το διάσημο άρωμα Chanel No.5.

Σε ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε η εταιρεία, αναφέρει ότι στην περίπτωση που η υπερταχεία δημιουργηθεί και περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει στο σημείο, θα ήταν καταστροφή για τις “τεχνικές δραστηριότητές” της στην Γκρας της νότιας Γαλλίας.

Συνεχίζοντας η Chanel, υπογραμμίζει ότι για ένα μόνο μπουκαλάκι των 30ml του αρώματος Νο5, χρειάζονται περίπου 1.000 άνθη γιασεμιών, επομένως θα πάψει να διατηρεί όλες τις δραστηριότητες παραγωγής της στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός όλου του δικτύου στη Γαλλική Ριβιέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, γι’ αυτό προβλέπει την κατασκευή γραμμής για τραίνο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από την περιοχή αυτή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως σημειώνει, ο δρόμος από τη Μασσαλία στη Νίκαια έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη χώρα, εκτός της περιοχής του Παρισιού. Το έργο προϋπολογισμού 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να μειώσει το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων κατά μια ώρα.

Το Chanel No.5 δημιούργησε η Κοκό Σανέλ όταν συνάντησε τον αρωματοποιό Ερνέστ Μπο στην Γκρας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Κυανή Ακτή το 1920. Ένα μέρος της παραγωγής της αρωματοποιίας της Chanel έχει επί δεκαετίες τις εγκαταστάσεις του στην πανέμορφη Γκρας. Η πόλη αυτή κοντά στην Κυανή Ακτή θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος.