Νεκρός σε βομβαρδισμό ο αγαπημένος κλόουν των παιδιών στο Χαλέπι

Νεκρός μετά από αεροπορική επιδρομή του συριακού στρατού στο Χαλέπι, έπεσε ο Σύρος που εργαζόταν ως κλόουν και παρηγορούσε τα παιδιά στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού. Ο Άνας αλ Μπάσα, 24 ετών, που ήταν διευθυντής της ομάδας Space of Hope, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τρίτη στη συνοικία Μάσχαντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bb%cf%8c%ce%bf%cf%85%ce%bd

Ο αδελφός του Μάχμουντ αλ Μπάσα έγραψε στο Facebook «ζούσε για να κάνει τα παιδιά να γελάνε, να τα κάνει χαρούμενα στο πιο σκοτεινό, επικίνδυνο μέρος» και πρόσθεσε ότι «ο Άνας δεν είναι τρομοκράτης. Ο Άνας αρνήθηκε να φύγει από το Χαλέπι και αποφάσισε να παραμείνει για να συνεχίσει το έργο του ως εθελοντής, να βοηθήσει τους αμάχους και να δίνει δώρα στα παιδιά στους δρόμους για να τους προσφέρει ελπίδα».

«Το Χαλέπι πολιορκείται εδώ και 112 ημέρες. Είμαι υπερήφανος για εσένα, αδελφέ μου, καλό ταξίδι», κατέληξε η ανάρτηση του Μάχμουντ αλ Μπάσα.

%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bb%cf%8c%ce%bf%cf%85%ce%bd1

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του Άνας εγκατέλειψαν το Χαλέπι προτού ξεκινήσει η πολιορκία των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών από τον συριακό στρατό τον Ιούλιο, όπως αναφέρει το Associated Press και προσθέτει ότι ο ίδιος είχε παντρευτεί πριν δύο μήνες με την σύζυγό του παραμένει εγκλωβισμένη στην πόλη.

%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bb%cf%8c%ce%bf%cf%85%ce%bd2