Συνέλαβαν και τον δικηγόρο του ηγέτη των Κούρδων, Σελαχαντίν Ντερμιτάς

Τίποτα δεν σταματά την τουρκική Κυβέρνηση σχετικά με τις συλλήψεις με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, καθώς στα χέρια της αστυνομίας πλέον βρίσκεται και ένας από τους δικηγόρους του Σελαχαντίν Ντερμιτάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του, με την κατηγορία ότι υπερασπίζεται το εκτός νόμου ΡΚΚ.

Ο Ντερμιτάς, αφού προφυλακίστηκε, έγραψε ο ίδιος σημείωμα στο οποίο καταδίκαζε τη σύλληψή του, κάνοντας λόγο για  παράνομο πραξικόπημα αξιοθρήνητη προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν για «φτηνές συνωμοσίες». Το σημείωμα αυτό το δημοσίευσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Λεβέντ Πισκίν (ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων), με αποτέλεσμα να συλληφθεί με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας», αναφέρουν Τούρκοι δημοσιογράφοι.


Τι ανέφερε στο σημείωμά του ο Ντερμιτάς:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα στάδιο του συνεχιζόμενου πολιτικού πραξικοπήματος που καθοδηγείται από το Παλάτι και το ΑΚΡ (κυβερνών Κόμμα  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Εγώ και οι φίλοι μου θα συνεχίσουμε παντού και σε κάθε επίπεδο, να υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά σε αυτό το παράνομο πραξικόπημα. Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι θα παραμείνουμε αυστηρά πιστοί στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη και τη μάχη του λαού μας για ειρήνη. Αργά ή γρήγορα, αυτές οι φρικτές ημέρες θα τελειώσουν μέσω της αντίστασής μας. Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να σπάσουν το πνεύμα μας, επιβεβαιώνουν απλώς ότι είναι αξιοθρήνητοι με αυτού του είδους τις φτηνές συνωμοσίες. Ανεξαρτήτως των συνθηκών, θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικά πολιτικό αγώνα μας και θα εξακολουθήσουμε να καλούμε για ειρήνη. Τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους».

Η επιστολή του Ντεμιρτάς