Ξεπέρασαν τους 22.000 οι σεισμοί στην κεντρική Ιταλία

Ξεπερνούν τις 22.000 οι σεισμικές δονήσεις στην κεντρική Ιταλία από τις 24 Αυγούστου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας. Μάλιστα από τις 30 Οκτωβρίου σημειώθηκαν πάνω από 2.200 δονήσεις, ενώ μόνο από το πρωί της Πέμπτης καταγράφηκαν 20 σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ.

Ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «η καρδιά της Ευρώπης αυτή την στιγμή χτυπά στη Νόρτσια» και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως τόνισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός «έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, αυτό πρέπει να γίνει, διότι στις πανέμορφες αυτές περιοχές, πρέπει να επιστρέψουν και πάλι οι κάτοικοι και η ζωή».

Αναφερόμενος στις δημόσιες δαπάνες, ο Ρέντσι δήλωσε και πάλι ότι «δεν μπορεί να καταρρέουν σχολεία στην Ιταλία εξαιτίας των κανόνων (του ευρωπαϊκού συμφώνου) σταθερότητας».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, η έκταση της επιφάνειας της γης που παραμορφώθηκε από τις σεισμικές δονήσεις στην κεντρική Ιταλία αγγίζει πλέον τα 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.