Βίντεο-ντοκουμέντο: Μάχη έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Άγκυρα

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 15ης Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Αναντολού. Μάλιστα το εν λόγω βίντεο καταγράφει διάφορα χρονικά σημεία έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Άγκυρα αρχής γενομένςη την κινητοποίηση των αστυνομικών προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο κτήριο των πραξικοπηματιών.

Στη συνέχεια δείχνει ένα όχημα του στρατού να απομακρύνει σπρώχνοντας τα θωρακισμένα αστυνομικά οχήματα που έχουν τοποθετηθεί κάθετα στο οδόστρωμα. Η επόμενη σκηνή δείχνει την έφοδο των πραξικοπηματιών που καταλαμβάνουν το κτήριο, για να το ανακαταλάβουν λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί και οπαδοί του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Τα τελευταία λεπτά του βίντεο, ωστόσο, είναι συγκλονιστικά καθώς μας φέρνουν στο μυαλό μας σκηνές ταινίας. Οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου έχουν ανακαταλάβει το κτήριο και προσπαθούν να απωθήσουν τους στρατιώτες. Οι στρατιώτες ανοίγουν πυρ με τους οπαδούς του Τούρκου προέδρου να προσπαθούν να απαντήσουν. Την ίδια στιγμή καταφθάνουν στο σημείο τα F-16 των πραξικοπηματιών που βομβαρδίζουν το σημείο προκαλώντας σκηνές χάους.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: