Σοκαριστικό: Πτώματα στα νερά που θα γίνουν οι ολυμπιακοί αγώνες κολύμβησης & κωπηλασίας

Σε κίνδυνο τίθεται η υγεία των αθλητών κολύμβησης και κωπηλασίας που θα λάβουν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail προέβη σε μία σοκαριστική αποκάλυψη. Ένα πτώμα βρέθηκε εχθές στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο προπονητικό κέντρο όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις τους.

rio2

 Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη είδηση από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο.

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση ξεκινά στις 5 Αυγούστου και οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα μακρυά από τα φώτα της σημοσιότητας, αλλά οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η μόλυνση στον κόλπο του Guanabara “είναι τελικά μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν”.

rio4

Την ίδια στιγμή, περιβαλλοντολόγοι και επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αθλητές κινδυνεύουν από σοβαρές ασθένειες εξαιτίας του μολυσμένου νερού.

rio3

Για τον λόγο αυτό προειδοποιούν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

Οι Αυστραλοί κωπηλάτες είναι αδύνατον να προπονηθούν σε έναν υδάτινο χώρο που είναι γεμάτος από σκουπίδια που επιπλέουν ακόμα και πτώματα. Η παραλία της Κόπα Καμπάνα όπου θα διεξαχθεί η μαραθώνια κολύμβηση είναι μολυσμένη και οι αθλητές φοβούνται για το δέρμα τους και την υγεία τους.

rrio

«Είναι σίγουρο πώς οι αθλητές που θα κολυμπήσουν σε αυτά τα νερά κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρές μολύνσεις«, είπε γιατρός ολυμπιακής ομάδας ενώ οι αθλητές δηλώνουν αηδιασμένοι από τις συνθήκες και τις καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ρίο.

rio5

Ωστόσο, το περίεργο της υπόθεσης είχε ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν ανθρώπινα μέλη εκβράστηκαν στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τη θρυλική Copacabana, και λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αύξηση της εγκληματικότητας στη Βραζιλία αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

rio7

rio8