Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά σε αεροδρόμιο-13 νεκροί

Δύο ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με διεθνή Μέσα, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Τουλάχιστον 13 είναι οι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Καταλαβαίνουμε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν φρουροί από ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας», δήλωσε ο αστυνομικός Αλί Φάραχ. Οι φρουροί συνόδευαν προσωπικό του ΟΗΕ μέσα στη βάση όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ακραίοι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και πολεμούν την υποστηριζόμενη από τη Δύση σομαλική κυβέρνηση. Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης είπε ότι και οι δύο καμικάζι ανατίναξαν παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Το χρονικό της ανατίναξης

Σύμφωνα με την αστυνομία, καμικάζι αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση. Ο πρώτος ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου που οδηγεί στο αεροδρόμιο και ο δεύτερος προσπάθησε να εισβάλει πεζός στη βάση της Amisom, αλλά πυροβολήθηκε και ανατινάχθηκε στην πύλη της βάσης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με Σομαλό δημοσιογράφο η επίθεση αυτοκτονίας έγινε με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με το πρώτο να επιταχύνει προκειμένου να περάσει τα σημεία ελέγχου κοντά στο αεροδρόμιο και το δεύτερο να εκρήγνυται ανάμεσα στο προσωπικό ασφαλείας.

Ταξιδιώτες που εκείνη την ώρα έφθαναν με διεθνείς πτήσεις στο Μογκαντίσου είπαν ότι από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στα σημεία των εκρήξεων βρίσκονται και οι δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης.

somalia1

Φωτογραφίες από τη στιγμή της έκρηξης κάνουν το γύρο των κοινωνικών δικτύων με τους χρήστες να κάνουν λόγο για πολύ ισχυρές εκρήξεις που έγιναν αισθητές όπως οι σεισμοί και ταρακούνησαν τα σπίτια τους.

somalia3

Τέλος, να σημειωθεί πως η αστυνομία επιβεβαίωσε άμεσα το περιστατικό.