Ιταλία: Αποτέλεσμα συνωμοσίας η δολοφονία της Τζο Κοξ

Το σενάριο της συνωμοσίας υποστηρίζουν οι Ιταλοί σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της Τζο Κοξ.

Η 41χρονη Βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών, δολοφονήθηκε από τον Τόμας Μερ, έναν ψυχικά διαταραγμένο 52χρονο ο οποίος είναι φανατικός της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έρευνα του πανεπιστημίου Statale του Μιλάνου που βασίζεται σε στοιχεία του διαδικτύου και την οποία δημοσιεύει η La Repubblica, το 38,5% των χρηστών του διαδικτύου που σχολίασε τον άδικο θάνατο της Κοξ, υποστηρίζει ότι η δολοφονία είναι προϊόν “πολιτικής μηχανορραφίας.

Συνεχίζοντας η ιταλική εφημερίδα, αναφέρει ότι από αυτούς, το 48,1% εκτιμά ότι «εξυπηρετήθηκαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα», το 22,9% υποδεικνύει «εκείνα της βρετανικής Κυβέρνησης», το 20,3% «της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και κατά την άποψη του 8,7% πρόκειται για συμφέροντα «της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».

Αναφορικά με τα υπόλοιπα σενάρια, το 29,3% θεωρεί ότι η δολοφονία της Κοξ «είναι πράξη ακροδεξιού εξτρεμιστή», το 14,2% πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονική πράξη με στόχο «να ηρεμήσουν οι αγορές», το 8,8% κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση» και μόνο το 3,3% είναι βέβαιο ότι ήταν «δολοφονία από μέρους ενός παράφρονα».