Η Τουρκία έχει ετοιμάσει για τη φωτιά στην Κύπρο 2 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος

Δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος από την Τουρκία είναι διαθέσιμα για να πετάξουν άμεσα στην Κύπρο η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών.

Η εντολή αυτή δόθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας ωστόσο για να συνδράμουν στην καταπολέμηση της φωτιάς, θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είπε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργού, αναφέρεται ότι τα δύο ελικόπτερα βρίσκονται στις περιοχές Άναμουρ και Σιλιφκε της Μερσίνας και το αεροσκάφος στην Αττάλεια.

Επίσης, ο ίδιος αναφέρει ότι η Τουρκία είναι από τις πιο ισχυρές και υψηλής τεχνολογίας χώρες στον τομέα της κατάσβεσης πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι μερικές φορές οι γειτονικές χώρες ζητούν βοήθεια από την Τουρκία για την κατάσβεση πυρκαγιών και η Τουρκία ανταποκρίνεται.

“Επειδή τα δάση είναι κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας. Αυτά τα δάση είμαστε υποχρεωμένοι να τα παραδώσουμε στις γενιές του μέλλοντος”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. Πρόσθεσε ότι είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια στην Αφρική, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία. “Εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για την κατάσβεση πυρκαγιών στις γειτονικές χώρες. Παλαιότερα είχαμε προσφέρει βοήθεια και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ, τη Λιβύη και τη Βουλγαρία. Δεν θα αποφύγουμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από τη νότια Κύπρο”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός.