Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος σε Βρετανία και Ε.Ε. από την επίθεση στην Κοξ - Μήνυμα και από τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Σοκαρισμένη είναι τόσο η διεθνής κοινή γνώμη όσο και ο πολιτικός κόσμος σε Βρετανία αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την αιματηρή επίθεση σε βάρος της βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ. Προ ολίγου μήνυμα έστειλε και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Τσίπρας ανέφερε: “Σοκαριστική η απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού του @UKLabour Jo Cox. Το μίσος και ο εθνικισμός είναι κοινοί εχθροί των λαών μας”.

Η ανάρτηση

ΤΣΙΠΡΑΣ

Αντίστοιχου περιεχομένου και η ανάρτηση του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ: “Βαθιά σοκαρισμένος από τα νέα , για την τρομερή επίθεση κατά της βουλευτού Τζο Κοξ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στο σύζυγο και τα παιδιά τους».

 Στη Βρετανία

Όλος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας καταδίκασε την επίθεση εναντίον της Τζο Κοξ. Τόσο το στρατόπεδο του Brexit, όσο και του Remain διέκοψαν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Την έντονη ανησυχία του για το αιματηρό επεισόδιο εξέφρασε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε ανάρτησή του στο Twitter: «Πολύ ανήσυχος για τις αναφορές ότι η Τζο Κοξ έχει τραυματιστεί. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην Τζον και την οικογένειά της».

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι “σε κατάσταση σοκ” από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.

Jeremy Corbyn's tweet

Ο επικεφαλής της καμπάνιας «Leave» και πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε επίσης ότι η καμπάνια υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση διακόπτεται προσωρινά, σύμφωνα με το Sky News.

Ανάρτηση στο Twitter, όμως, πραγματοποίησε και ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP και υπέρμαχου της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ. Στο μήνυμά του έγραψε: «Σοκαρισμένος στο άκουσμα της επίθεσης κατά της Τζο Κοξ. Εύχομαι να γίνει καλά».