Τα βίντεο του τρόμου: Το μακελειό στο κλαμπ "Pulse" του Ορλάντο και όσα ακολούθησαν (upd + φωτό)

Σκηνές τρόμου από τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης του Ομάρ Μαρτίν στο κλαμπ “Pulse”, όταν οι θαμώνες συνειδητοποιούν ότι ένοπλος ανοίγει πυρ αδιακρίτως, αλλά και σκηνές από την παραλαβή των θυμάτων, κατέγραψαν βίντεο που δημοσίευσαν ξένα δίκτυα και κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Στο ακόλουθο βίντεο, που ανέβηκε στο Snapchat, μία κοπέλα, η Αμάντα Αλβεάρ, κατέγραψε άθελά της την επίθεση, ενώ τραβούσε βίντεο τους φίλους της να διασκεδάζουν. Σοκ και τρόμος είναι η αντίδραση τόσο η δική της όσο και των παρευρισκομένων όταν αντιλαμβάνονται την επίθεση.  Το βίντεο κλείνει με τη νεαρή κοπέλα να κοιτά έντρομη την οθόνη του κινητού της, ενώ στο βάθος ακούγεται ο ήχος των πυροβολισμών.

Στο δεύτερο βίντεο (κεντρικό) που έχει ανέβει στο youtube από τον χρήστη Mitchell Wiggs, καταγράφονται οι σκηνές που ακολούθησαν την επίθεση, με τα σωστικά συνεργεία να παλεύουν να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες.

Τα βίντεο αποτυπώνουν τη φρίκη που έζησαν οι παρευρισκόμενοι και, ειδικά αυτό που έχει καταγραφεί μέσα στο κλαμπ, συνοδεύεται από την επισήμανση ότι το περιεχόμενο μπορεί να είναι “ενοχλητικό” για ορισμένους θεατές.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη στιγμή που μεταφέρονται σοροί των νεκρών από το κλαμπ σε φορεία και από τις έρευνες των ειδικών.

(Εξωτερική φωτό: Joe Raedle/Getty Images. Το FBI ερευνά τον τόπο της αιματηρής επίθεσης)