People: "Χτύπημα" στη Ντίσνεϊλαντ ετοίμαζε ο μακελάρης του Ορλάντο

Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τα σχέδια που ετοίμαζε ο μακελάρης του Ορλάντο δημοσιεύει το People.

Όπως αναφέρει το περιοδικό που επικαλείται πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές, ο Ομάρ Ματίν είχε στο μυαλό του την πιθανότητα να “χτυπήσει” την Ντίσνεϊλαντ ενώ στο σημείο είχε παρευρεθεί τον περασμένο Απρίλιο μαζί με τη σύζυγό του, Νουρ Ζαχι Σάλμαν.

Η Σάλμαν είπε στις Ομοσπονδιακές Αρχές ότι ο σύζυγός της ανίχνευε ως στόχους για επιθέσεις την Downtown Disney, η οποία – σε αντίθεση με τα 4 θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ, δεν έχει φύλαξη και συσκευές εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων κατά την είσοδο επισκεπτών.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι στις 4 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τη φονική επίθεση στο Ορλάντο όπου έχασαν τη ζωή τους 49 αθώοι άνθρωποι, είχε αγοράσει ένα τουφέκι AR-15, ένα αυτόματο όπλο Sig Sauer RMCX. Είχε επίσης στην κατοχή του ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών και ένα περίστροφο Smith&Wesson διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών.

Ο Ματίν, είχε ανακριθεί από το FBI δύο φορές, το 2013 και το 2014: η πρώτη ανάκριση προέκυψε μετά από αναφορές συναδέλφων του για σχόλια στη δουλειά του. Το FBI πήρε συνεντεύξεις από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και από τον ίδιο τον Ματίν, δύο φορές, αλλά η έρευνα τελικά έκλεισε, σύμφωνα με ομοσπονδιακή πηγή επιβολής του νόμου.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του FBI, Τζέμς Κόμεϊ, είπε ότι ο εκτελεστής είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω Διαδικτύου και πως είχε εκφράσει την επιθυμία σε συναδέλφους του να γίνει “μάρτυρας”.

Ο Κόμεϊ εξήγησε ότι ο Ματίν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές εξαιτίας εμπρηστικών δηλώσεών του στους συναδέλφους του στην εταιρία φύλαξης που εργαζόταν. Σε μια από αυτές τις δηλώσεις, είχε εκφράσει την ελπίδα να εισβάλουν οι δυνάμεις ασφαλείας στο διαμέρισμά του και να επιτεθούν στη σύζυγο και το παιδί του, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να γίνει μάρτυρας…

Το 2014 το FBI άνοιξε δεύτερη έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Ματίν με τον Μονερ Μοχάμεντ Αμπου Σαλχά, τον πρώτο γνωστό Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε στη Συρία την ίδια χρονιά. Ο Ματίν, ανακρίθηκε ωστόσο δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εκείνη την εποχή με αποτέλεσμα η έρευνα να κλείσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το People.

Τον προηγούμενο μήνα ο Ματίν χρησιμοποίησε έναν από τους αρκετούς λογαριασμούς που είχε στο Facebook για να κάνει αναζήτηση στο FBI και τοπικά αστυνομικά τμήματα. Επίσης έκανε αναζήτηση για το ζευγάρι εκτελεστών του Σαν Μπερναρντίνο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015, είχαν ανοίξει πυρ σε εκδήλωση υπαλλήλων της ομώνυμης κομητείας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας 21.

Την περασμένη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς πριν από το μακελειό στο γκεϊ κλάμπ του Ορλάντο, ο Ματίν είχε κάνει ανάρτηση δηλώνοντας την πίστη και την υποταγή του στον ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακ Αλ Μπάγκνάντι, γράφοντας: Μακάρι ο Αλλάχ να με δεχθεί».