Απίστευτη τραγωδία στον Καναδά - Στάχτη έγινε το Φορτ Μακμάρεϊ

Τρομερές καταστροφές αφήνει πίσω της η τεράστια πυρκαγιά στην Αλμπέρτα του Καναδά η οποία εξακολουθεί να κάνει στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της.

Χιλιάδες οικογένειες στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ είναι χωρίς σπίτι καθώς κάηκαν πάνω από 1.600 σπίτια και οχήματα ενώ η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο λόγω των καιρικών συνθηκών οι οποίες ευνοούν την αναζωπύρωση των εστιών.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Καναδά κι έτσι λόγω των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί, οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκένωση τεσσάρων ακόμη κοινοτήτων, οι οποίες είναι πιθανό να κινδυνεύσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εικόνες είναι τουλάχιστον απογοητευτικές, με χιλιάδες ανθρώπους να είναι στοιβαγμένοι σε χώρους γυμναστηρίων και γηπέδων που βρίσκονται σε γειτονικές πόλεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 90.000 άνθρωποι έχασαν σπίτια και περιουσίες ενώ από θαύμα γλίτωσε αρκετός κόσμος όταν η φωτιά εγκλώβισε τα αυτοκίνητα με τις οικογένειες που εγκατέλειπαν την πόλη.

Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά έκανε στάχτη πάνω από 200.000 στρέμματα, δηλαδή μία έκταση 10 φορές μεγαλύτερη από το Μανχάταν των ΗΠΑ.