Βρέθηκε έντομο πάνω από 60 εκατοστά!

Το μακρύτερο έντομο του κόσμου ανακηρύχθηκε ένα νέο είδος που ανακαλύφθηκε στην νότια Κίνα. Το μήκος του είναι 62,4 εκατοστά, ξεπερνώντας κατά 6 εκατοστά τον προκάτοχό του που είχε μέχρι σήμερα το αντίστοιχο ρεκόρ.

Το έντομο αυτό ανήκει στα  Φασματώδη ή φάσματα (Phasmatodea) που αποτελούν μια τάξη εντόμων και κατατάσσονται στα νεόπτερα παρ’ όλο που μερικά δεν έχουν πτέρυγες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κρατικού New China, το ρεκόρ μέχρι τώρα κρατούσε ένα παρόμοιο έντομο της ίδιας οικογενείας με όνομα Phoebaeticus chani, που είχε εντοπιστεί στη Μαλαισία το 2008. Είχε μήκος 56,7 εκατοστά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Με όνομα “Phryganistria chinensis Zhao”, το νέο έντομο έψαχνε για αρκετά χρόνια ο Zhao Li, από το Μουσείο Εντόμων της Κίνας, και για το οποίο του είχαν μιλήσει ντόπιοι.

Τελικά το εντόπισε το 2014 σε ένα βουνό στην περιοχή Guangxi Zhuang. Το πήρε μαζί του στο μουσείο κι εκεί αυτό γέννησε 6 αυγά. Μετά την εκκόλαψη, ακόμη και ο μικρότερος απόγονος ξεπερνούσε τα 26 εκατοστά.