Panama Papers: Νέες έρευνες στην έδρα της Mossack Fonseca

Νέα έρευνα των αρχών του Παναμά βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας της χώρας, Mossack Fonseca. Η εν λόγω εταιρεία είχε βρεθεί στο επίκεντρο του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου των «Panama Papers».

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος πρόσθεσε ότι προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία έλαβαν οι αρχές «σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca».

Ο Javier Caraballo, αρμόδιος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι σκοπός είναι επίσης να αναζητήσει πληροφορίες για τις «εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για πιθανή διάπραξη αδικημάτων».

Συνεχίζοντας ο εισαγγελέας είπε ότι «εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στην εταιρεία» προσθέτοντας πως η δικηγορική εταιρεία αρχειοθετεί την πλειοψηφία των εγγράφων της σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερους από 100 διακομιστές.

Σε ανακοίνωση της, η Mossack Fonseca εξέφρασε «την προθυμία της να συνεργαστεί στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη» και διαβεβαίωσε πως τα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της περιέχουν «πληροφορίες» οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έρευνα στην έδρα της εταιρείας είχε γίνει στις 12 Απριλίου και κράτησε 27 ολόκληρες ώρες.