Ποιo είναι το κοριτσάκι με την τσάντα στο πορτρέτο της βασίλισσας;

Την Πέμπτη η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας έγινε 90 ετών και ολόκληρη η χώρα πανηγύρισε για τα γενέθλιά της.

Επιθυμία της Ελισάβετ ήταν να φωτογραφηθεί με τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και γι’ αυτό τον σκοπό επιστρατεύτηκε η διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς.

Είναι μία από τις επίσημες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 της χρόνων και το μήνυμα που στέλνει είναι σαφές. Η βασίλισσα Ελισάβετ θέτει μπροστά και στο επίκεντρο το μέλλον της αυτοκρατορίας.

Στο συγκεκριμένο οικογενειακό πορτρέτο ποζάρουν τα δύο μικρότερα εγγόνια της Ελισάβετ, παιδιά του πρίγκιπα Εδουάρδου και της συζύγου του Σοφίας, ο Τζέιμς 8 ετών και η αδελφή του Λουίζ, 12 ετών και τα δισέγγονα της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Γεώργιος 2 ετών γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, οι αδελφές Σαβάνα και Ίσλα Φίλιπς, 5 και 3 ετών αντίστοιχα, εγγονές της μοναδικής κόρης της Ελισάβετ πριγκίπισσας Άννας από τον γιο της Πίτερ Φίλιπς.
els
Στην φωτογραφία η βασίλισσα κρατά στην αγκαλιά της, την μόλις 11 μηνών πριγκίπισσα Σάρλοτ, κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και δίπλα της μια χαριτωμένη μικρή, ποζάρει υπερήφανη αφού μόλις έχει αρπάξει την δερμάτινη και πανάκριβη τσάντα της προγιαγιάς της!

Η μόλις δύο ετών Μία Τίνταλ, είναι εγγονή της πριγκίπισσας Άννας από την κόρη της Ζάρα Φίλιπς. Η Ζάρα είναι παντρεμένη με τον Μάικ Τίνταλ, πρώην πρωταθλητή του ράγκμπι στη Βρετανία και έφερε στον κόσμο το μοναδικό παιδί του ζευγαριού, την Μία στις 17 Ιανουαρίου του 2014.
els1
Το Twitter «πήρε φωτιά» από τα σχόλια των χρηστών στην Βρετανία μετά την δημοσίευση του πορτρέτου της Ελισάβετ με τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. «Η Μία μου έφτιαξε την μέρα», γράφει ένας χρήστης και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η Μία Τίνταλ «έκλεψε» τα σκήπτρα του πρίγκιπα Γεώργιου ως του πιο χαριτωμένου μέλους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Όμως, το πιο παράδοξο είναι ότι η δισεγγονή της Ελισάβετ «ενήργησε αυτοβούλως» και το σκηνικό δεν ήταν στημένο. Πηγή από το παλάτι δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι η μικρή αυθόρμητα άρπαξε την μαύρη δερμάτινη τσάντα της βασίλισσας, που κοστίζει 1.020 λίρες και είναι της περίφημης βρετανικής φίρμας ειδών πολυτελείας Launer. H εταιρεία Launer London προμηθεύει την βασίλισσα Ελισάβετ αποκλειστικά με τις τσάντες της, που κοστίζουν από 1.650  μέχρι 1.020 λίρες εκάστη και από το 1968 μέχρι σήμερα η Ελισάβετ έχει κρατήσει συνολικά 200 τέτοιες τσάντες.

Η μικρή Μία Τίνταλ δεν φέρει κάποιο βασιλικό ή αριστοκρατικό τίτλο μετά από επιθυμία των γονιών της ενώ και το όνομά της έχει «σπάσει» την παράδοση, αφού δεν συγκαταλέγεται στα παραδοσιακά ονόματα που συνήθως δίνει η βρετανική βασιλική οικογένεια στα νεότερα μέλη της.