Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας: Έτοιμος να την μπλοκάρει ο Αναστασιάδης

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας τα οποία έχει μπλοκάρει η Λευκωσία εφόσον η Άγκυρα δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου έστειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δημοσίευμα της «Financial Times» με τίτλο «Ο Κύπριος ηγέτης απειλεί να βυθίσει τη συμφωνία της Μέρκελ για τους πρόσφυγες», αναφέρεται δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι «ποτέ δεν θα αποδεχθώ να με πιέσουν και ποτέ δεν θα δώσω τη συγκατάθεσή μου, διότι διαφορετικά δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να μην επιστρέψω στην Κύπρο».

Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στην τοποθέτηση του κ. Αναστασιάδη ότι ενδεχόμενη αποδοχή των τουρκικών αιτημάτων για το προσφυγικό, χωρίς παραχωρήσεις από την Άγκυρα, θα είχε ως αποτέλεσμα οι Ελληνοκύπριοι να σταματήσουν να στηρίζουν τις συνομιλίες.

«Δυστυχώς», τονίζει, «θα μπορούσα να πω ότι θέτουν σε κίνδυνο την όλη διαδικασία και θυσιάζουν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ζήτημα, βάζοντάς μας σε τόσο δύσκολη θέση».