Ο πιο ακριβός σταθμός του μετρό στον κόσμο! (εικόνες)

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Transportation Hub υποδέχθηκε το κοινό για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από σχεδόν 12 χρόνια κατασκευής. Ο ιδιαίτερα εντυπωσιακός σταθμός του μετρό της Νέας Υόρκης, κόστισε πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Το έργο, δια χειρός του πασίγνωστου Ισπανού αρχιτέκτονα, Σαντιάγο Καλατράβα, χρειάστηκε επί πλέον δύο δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί, κάτι που το καθιστά ως το ακριβότερο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα χρειάζονταν πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί ο σταθμός, με κόστος 2,2 δισ. δολάρια, όμως τα σχέδια αυτά τα ξεπέρασε η πραγματικότητα. Μάλιστα, στα αποκαλυπτήρια της Πέμπτης δεν παραδόθηκε το πλήρες κτήριο, το οποίο εξακολουθεί να φτιάχνεται.

Ο σταθμός δεσπόζει πάνω από τις πισίνες-μνημεία της 11ης Σεπτεμβρίου και βρίσκεται ανάμεσα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν, δημιουργώντας την καρδιά μιας στάσης του Μετρό της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι μόλις 18ος στην κατάταξη όσον αφορά στους πιο πολυσύχναστους σταθμούς της αμερικανικής μεγαλούπολης.

μετρο

μετρο 1

μετρο 2

μετρο 3

μετρο 4

μετρο 5

μετρο 6

μετρο 7

μετρο 8

μετρο 9

μετρο 10

μετρο 11

μετρο 13

μετρο 14

μετρο 15