Στ. Ζάιμπερτ: Κρυόκαρδοι και δειλοί όσοι επιτέθηκαν σε πρόσφυγες στην Αν. Γερμανία

Τις διαμαρτυρίες κατά των προσφύγων στην Ανατολική Γερμανία κατήγγειλε η γερμανική κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «βαθιά ντροπή» σχολιάζοντας ένα ακόμα επεισόδιο κατά αιτούντων άσυλο.

«Πόσο κρύα καρδιά και πόση δειλία πρέπει να έχει κανείς για να σταθεί μπροστά από ένα λεωφορείο προσφύγων, να ορκίζεται και να βρυχάται, προκειμένου να τρομάξει τους ανθρώπους που κάθονται μέσα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την Πέμπτη το βράδυ μια ομάδα περίπου 100 ατόμων μπλόκαρε την είσοδο σε ένα καταφύγιο προσφύγων στο Clausnitz, μια μικρή πόλη στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία. Μάλιστα το πλήθος γύρω από το λεωφορείο με τους πρόσφυγες, άρχισε να φωνάζει συνθήματα που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida και να επιχειρεί να κλείσει το δρόμο στο λεωφορείο.

Σφοδρές αντιδράσεις στη Γερμανία έχει προκαλέσει και η «χαρά» του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει με περιέργεια μία νέα επίθεση εναντίον ενός κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων κοντά στη Δρέσδη, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Η φωτιά, που πιθανόν οφείλεται σε εμπρησμό, ξέσπασε στον Μπάουτσεν στο ανατολικό τμήμα της Δρέσδης σε ένα παλιό ξενοδοχείο όπου αναμένεται να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων τον Μάρτιο.

Πηγή: ant1