Τη διενέργεια εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. ανακοίνωσε ο Τζ. Κόρμπιν

Τη διενέργεια εκστρατείας από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

“Το κόμμα μας έχει δεσμευθεί στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. διότι πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο για το εμπόριο και τη συνεργασία με την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον το βρετανικού λαού”, ανέφερε χθες στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον δημοτικών συμβούλων των Εργατικών και πρόσθεσε ότι “αλλά θέλουμε επίσης να δούμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη – εκδημοκρατισμό, ισχυρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας να τίθενται στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής, τον τερματισμό των πιέσεων για αποκρατικοποιήσεις και απορρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών”.

Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, διαφωνών βουλευτής των Εργατικών, είχε πει πως αντιθέτως, το κόμμα θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. Ευρωσκεπτικιστής και μέλος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών, ο κ. Κόρμπιν είχε ψηφίσει όχι στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα του 1975 ενώ μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. ενόψει του δημοψηφίσματος κατόπιν, όμως, ξεκαθάρισε πως οι Εργατικοί τάσσονται υπέρ της παραμονής.