Τουλάχιστον ένας νεκρός από πτώση γερανού στο Μανχάταν (vid)

Ένα ανυψωτικό μηχάνημα κατέρρευσε στο κέντρο του Μανχάταν στις ΗΠΑ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για έναν νεκρό, δύο σοβαρά τραυματίες και έναν εγκλωβισμένο. Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ έχουν ήδη σπεύσει σωστικά συνεργεία και οχήματα της αστυνομίας.

manh22

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την πτώση του γερανού, φαίνεται πως το μηχάνημα καταπλάκωσε όχημα, στο οποίο ενδεχομένως να βρίσκονταν επιβαίνοντες. Στο μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε και διαρροή φυσικού αερίου λίγα λεπτά μετά το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, οι άνδρες της αστυνομίας καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο ABC7 ότι «δεν κατάλαβα τι συνέβη, όλα έγιναν πολύ γρήγορα» και πρόσθεσε ότι «άκουσα έναν ήχο σαν να λύγιζε μέταλλο. Πιστεύω ότι έπληξε και μία πλευρά ενός κτιρίου».

Στο σημείο έχουν φτάσει πολλά ασθενοφόρα, ενώ υπολογίζεται πως τουλάχιστον 100 είναι τα μέλη των σωστικών συνεργείων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονται ήδη στην οδό Γουόρθ όπου σημειώθηκε το τραγικό επεισόδιο.

Πηγή: protothema