Οπαδός του ISIS φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Φύλλο χαρτί με τη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους» και ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι έφερε πάνω του ο άνδρας ο οποίος, οπλισμένος με μαχαίρι, επιχείρησε να εισέλθει νωρίτερα σε αστυνομικό σταθμό στη συνοικία Μπαρμπ, της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από Γάλλους αστυνομικούς και έχασε τη ζωή του, έφερε επίσης κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με εισαγγελέα του Παρισιού. Ο δράστης έφερε και ζώνη για εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχτηκε ψεύτικη.

Μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «δύο ή τρεις πυροβολισμούς» από την πλευρά της αστυνομίας. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο, ενώ δίπλα του βρίσκεται κάτι που μοιάζει με ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως μεταδίδει το CNN, η γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση έχει αποκλειστεί και τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει.
Ελάχιστη ώρα νωρίτερα, ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απότισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο καθήκον, ανάμεσά τους και τρεις που πυροβολήθηκαν τον Ιανουάριο μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Πηγές: in.gr, naftemporiki.gr