Έκλεισαν σχολεία στη Βιρτζίνια για μία άσκηση… αραβικής καλλιγραφίας!

Κλειστά παρέμειναν χθες όλα τα σχολεία αμερικανικής κομητείας της πολιτείας της Βιρτζίνια λόγω της οργής που προκλήθηκε σε γονείς καθώς μια άσκηση αραβικής καλλιγραφίας που δόθηκε σε μαθητές για το σπίτι, προκάλεσε την οργή πολλών γονέων.

Σε σχετική ανακοίνωση οι σχολικές αρχές αυτής της περιοχής της πολιτείας της Βιρτζίνια ανέφεραν ότι “λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτό το μέτρο, όμως το κάνουμε ως ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο, ακολουθώντας τις συστάσεις της αστυνομίας και του συμβουλίου διοίκησης των σχολείων της κομητείας της Αουγκούστα”.

Η οργή ξεχείλισε όταν πριν από μερικές ημέρες η εκπαιδευτικός Τσέριλ ΛαΠόρτε, ζήτησε από τους μαθητές της να εξασκηθούν στην ομορφιά της αραβικής καλλιγραφίας, αντιγράφοντας με το χέρι την chahada, η οποία είναι η ομολογία της πίστης του Ισλάμ.

Η άσκηση αυτή περιλαμβάνεται σε ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για παιδιά του γυμνασίου και γίνεται στο πλαίσιο μαθήματος για τις θρησκείες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Ισλάμ. “Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα της καλλιτεχνικής πολυπλοκότητας της καλλιγραφίας”, διευκρινιζόταν στη διατύπωση της άσκησης.

Οι γονείς ωστόσο είδαν σε αυτό μια προσπάθεια “κατήχησης” των παιδιών τους ενώ ορισμένοι απαίτησαν να απολυθεί η εκπαιδευτικός και το σχολείο κατακλύστηκε από email και τηλεφωνήματα, μερικές φορές εκδικητικά.

Δεδομένου ότι τα αιτήματα αυξάνονταν, οι αρχές έλαβαν υπόψη “τον τόνο και το περιεχόμενο αυτών των επικοινωνιών” και αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των δημόσιων σχολείων της κομητείας την Παρασκευή ενώ αναπροσάρμοσαν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών έσπευσε να υποστηρίξει την εκπαιδευτικό ενώ σχετική σελίδα στο Facebook συγκέντρωσε περισσότερες από 2.000 αναρτήσεις.