Με σεξ και χρήματα οι ΗΠΑ διαφθείρουν τον τρόπο ζωής του Ιράν

Στην διείσδυση των Ηνωμένων Πολιτειών στον τρόπο ζωής, τις απόψεις και τα πιστεύω της ελίτ του Ιράν χρησιμοποιώντας σεξ, χρήματα και τον δυτικό τρόπο ζωής, αναφέρθηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

“Δύο πράγματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την διείσδυση αυτή, χρήματα και σεξουαλική προσέλκυση. Χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τα πιστεύω, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής, ώστε ο επηρεασμένος άνθρωπος να σκέφτεται όπως ένας Αμερικανός,” ανέφερε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν και πρόσθεσε ότι “οι κύριοι στόχοι αυτής της διείσδυσης είναι η ελίτ, οι άνθρωποι με επιρροή και εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Γι’ αυτό είναι τόσο επικίνδυνη”.

Οι δηλώσεις του Χαμενέι έγιναν μετά από ένα κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων και διανοούμενων από τις αρχές της Τεχεράνης λόγω του φόβου της δυτικής διείσδυσης στη χώρα, μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών άσκησε κριτική στο Ιράν για τις συλλήψεις και την αυξημένη χρήση της θανατικής καταδίκης, κατηγορίες που η Τεχεράνη απέρριψε ως “Ιρανοφοβία”.