Ληστεία και όχι τρομοκρατία η ομηρία στην Ρουμπέ της Γαλλίας

Ένα περιστατικό πυροβολισμών και ομηρίας, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην μικρή πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, ξύπνησε μνήμες 13ης Νοεμβρίου, την ώρα που Γαλλία και Βέλγιο εξακολουθούν να βρίσκονται σε συναγερμό για την τρομοκρατία. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα απελευθερώθηκαν οι τρεις όμηροι οι οποίοι κρατούνταν από ενόπλους στην πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας, ενώ ένας από τους απαγωγείς σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και την αστυνομία. Οι αρχές συνέλαβαν αρκετούς άλλους υπόπτους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε σπίτι όπου διέμενε ένα ζευγάρι και στο οποίο μπήκαν μάλλον με σκοπό τη διάρρηξη το απόγευμα της Τρίτης.  Αμέσως μόλις έφθασε στο σημείο η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, η οποία είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για «αρκετούς» τραυματίες, επικαλούμενο πηγές από ιατρικές υπηρεσίες.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων. Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, της Raid, αναμενόταν στην περιοχή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, naftemporiki.gr, in.gr