«Οι πρόσφυγες τρέχουν να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες»

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση, καμία αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και των προσφύγων εκτός ίσως από μία: το γεγονός ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις επιθέσεις στο Παρίσι» τόνισε και ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, τρεις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, μιλώντας στην εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται πλέον όλη η ΕΕ, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Γιουνκέρ, να έχει δώσει το σχετικό «τόνο» από την πρώτη στιγμή.

Ο ίδιος χθες, στη διάρκεια της εκπομπής Maybrit Illner Spezial ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γερμανικές πόλεις.

«Η αστυνομία που βλέπει κανείς θα είναι διαφορετική από πριν», είπε ο Μάας, όπως επίσης και ο εξοπλισμός των αστυνομικών.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, ο Γερμανός Υπουργός εξήγησε ότι η αστυνομία πλέον θα εντείνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών την παρακολούθηση ισλαμιστών.