Καταδίκη Άσαντ για τις επιθέσεις: Αυτό που ζείτε τώρα, είναι η καθημερινότητα εδώ

Την καταδίκη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία προσέθεσε στο διεθνή αποτροπιασμό και ο Σύρος Πρόεδρος Μπάσαρ αλ Άσαντ σπεύδοντας ταυτόχρονα να συμπληρώσει ότι ευθύνη για τα τραγικά αυτά γεγονότα έχουν, εκτός των άλλων, και οι πολιτικές που η Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχει ακολουθήσει στη Συρία υπενθυμίζοντας επίσης ότι η Συρία ζει με αυτόν τον τρόμο καθημερινά τα τελευταία χρόνια.

«Οι λανθασμένες πολιτικές που ακολουθούν οι δυτικές χώρες, και ειδικά η Γαλλία, στην περιοχή μας […] συνέβαλαν στην εξάπλωση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Άσαντ σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ό,τι υπέφερε η Γαλλία από τον άγριο τρόμο είναι αυτό που βιώνει εδώ και καιρό ο συριακός λαός» είπε ακόμη.

Ο Σύρος Πρόεδρος είχε το Σάββατο συνάντηση με γαλλική αντιπροσωπεία, αν και αυτό αποσυνδέθηκε από τις επιθέσεις στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο να δοθεί άλλη εξήγηση από τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το μακελειό στο Παρίσι ανέλαβε το ISIS, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για πράξη πολέμου εναντίον της Γαλλίας. Η Γαλλία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ISIS τον Σεπτέμβριο, θέλοντας να αποδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος και να προστατεύσει τους σύρους πολίτες.