Τροφές για άψογο δέρμα

Μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε το τέλειο δέρμα επιλέγοντας τις σωστές τροφές. Από τη μαύρη σοκολάτα μέχρι το κόκκινο κρασί, δείτε τις τροφές που θα σας κάνουν να μοιάζετε με την Αφροδίτη.

Γιαούρτι

Περιέχει πρωτεΐνη και βοηθά το δέρμα να παραμένει σφριγηλό και χωρίς ρυτίδες, λέει ο Dr. Nicholas Perricone, ένας Αμερικανός δερματολόγος ο οποίος πιστεύει ότι το στραγγιστό είναι ακόμη καλύτερο καθώς έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Ελαιόλαδο

Τα βασικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, οι πολυφαινόλες και οι φυτοστερόλες που βρίσκονται στο ελαιόλαδο βοηθούν το δέρμα να μην γερνάει. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα νυκτός σας με βιολογικό ελαιόλαδο καθώς το τελευταίο δεν φράσσει τους πόρους και απορροφάται εύκολα από το δέρμα.

Σόγια

Η αγλυκόνη, μια ισοφλαβόνη που βρίσκεται στη σόγια βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και εμποδίζει την διάσπαση του κολλαγόνου κάτι που προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά που λέγονται άλφα-λινολενικά οξέα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για εκείνους που δεν τρώνε ψάρι. Η έλλειψη του εν λόγω λιπαρού οξέως κάνει το δέρμα αφυδατωμένο και σκασμένο.

Μαύρη σοκολάτα

Περιέχει υψηλά ποσοστά διαφόρων αντιοξειδωτικών και έχει άλλες ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV οι οποίες προκαλούν εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος. Η μαύρη σοκολάτα βοηθά το δέρμα σας να συγκρατεί την υγρασία του.

Φλούδες πορτοκαλιού

Οι φλούδες του πορτοκαλιού είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και εμποδίζουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εάν δεν σας αρέσει να τρώτε τις φλούδες, μπορείτε να τις αποξηράνετε, να τις κάνετε σκόνη και να τις προσθέσετε στις διάφορες βιολογικές σας κρέμες και μάσκες.

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και βοηθούν στις φλεγμονές του δέρματος. Εμποδίζουν επίσης την ακμή.

Η συνέχεια εδώ