Νέο φράχτη χτίζει η Ουγγαρία...

Τα σύνορά της και με την Κροατία προσπαθεί να “σφραγίσει” η Ουγγαρία και πάλι με κατασκευή φράχτη, σε μια κίνηση κλιμάκωσης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Ορμπάν.

Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

Η τακτική της Ουγγαρίας έναντι των προσφύγων και η σχετική ρητορική του πρωθυπουργού της έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, ενώ, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς τον επιτετραμμένο της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Αθήνα μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης Ορμπάν εναντίον του τρόπου με τον οποίο η Αθήνα αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, έκανε λόγο για “παραλήρημα” κατά της χώρας μας και κατήγγειλε την συμπεριφορά των ουγγρικών δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος των προσφύγων, η οποία δεν αρμόζει σε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.