ISIS: Βρετανός και Γάλλος ανάμεσα στους δήμιους

Είναι μόλις 20 ετών. Στέκεται αριστερά από τον “Τζιχαντιστή Τζον”, τον πρωτοστάτη των αποκεφαλισμών των Δυτικών. Μπροστά του, γονατισμένος, ένας από τους 16 Σύρους-θύματα των τζιχαντιστών.

jihadistjohn

O Νάσερ Μουτάνα είναι πρώην φοιτητής ιατρικής από το Κάρντιφ. Ο πατέρας του τον εντόπισε σε φωτογραφία ανάμεσα σε άλλους τζιχαντιστές.

” Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μοιάζει με το γιο μου. Πρέπει να φοβάται τον Αλλάχ που σκοτώνει ανθρώπους. Πώς περιμένει να αντιμετωπίσει τον Αλλάχ εάν σκοτώνει ανθρώπους; Δε θα τον συγχωρήσω. Πρέπει να είναι ψυχικά άρρωστος” είπε ο 57χρονος πατέρας του Νάσερ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος διέψευσε ότι πρόκειται για το γιο του.

Ο 20χρονος και ο αδερφός του γεννήθηκαν στη Βρετανία. Ο πατέρας τους είχε φύγει από την Υεμένη, όταν ήταν ακόμη έφηβος.

Τα βήματά του Νάσερ ακολούθησε και ο 17χρονος αδερφός του Ασίλ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει για το Ισλαμικό Κράτος.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Νάσερ πόσταρε φωτογραφίες στο τουίτερ μετά από βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις φράφοντας πόσο καλά τα πάει με τις βόμβες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κι ένας Γάλλος συμμετέχει στον αποκεφαλισμό.

peterkassig

Ο Νάσερ Μουτάνα μαζί με άλλους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν Σύρους στρατιώτες, αλλά και τον 26χρονο Αμερικανό Πήτερ Κάσιγκ, εθελοντή σε ανθρωπιστική αποστολή.

Ένα στους τέσσερις μαχητές του ισλαμικού κράτους είναι Βρετανός, ενώ Κούρδος αξιωματούχος αναφέρει ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών ξεπερνά τις 200.000.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να δείξουν ότι είναι δυνατοί και αδίστακτοι, προκαλώντας ταυτόχρονα τη Δύση να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Η αποτυχία να καταλάβουν το Κομπάνι και η απώλεια κι άλλων περιοχών έχει εξοργίσει τουσ ισλαμιστές οι οποίοι απειλούν με αποκεφαλισμούς στη μέση του δρόμου στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης:

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/war-with-isis-islamic-militants-have-army-of-200000-claims-kurdish-leader-9863418.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2837090/British-medical-student-Jihadi-beheading-video-20-year-old-appears-Jihadi-John-sickening-film.html