Σουλτς: Πάντα δύσκολες οι συνομιλίες με τον Ντ. Κάμερον

Δύσκολες χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει των επαφών που θα υπάρξουν με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος φέρνει τα αιτήματά του για μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας.

«Δεν αναμένω μια δύσκολη συζήτηση με τον Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα, οι συνομιλίες με τον Βρετανό Πρωθυπουργό είναι πάντα δύσκολες, εδώ ή αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς. Ο κ. Κάμερον έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα το 2017 στη Βρετανία για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, δήλωσε ότι θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις ώστε να δώσει στους ψηφοφόρους μια «δέουσα επιλογή».

«Θα υπάρξει πολύς θόρυβος, πολλά σκαμπανεβάσματα. Μια μέρα θα ακούσετε ότι αυτό είναι δυνατό, την επομένη ότι κάτι άλλο είναι αδύνατο» σημείωσε ο κ. Κάμερον. Το ταξίδι του Βρετανού Πρωθυπουργού στη Ρίγα είναι το πρώτο επίσημό του στο εξωτερικό, μετά την επανεκλογή του στις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Την προσεχή εβδομάδα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών του για την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της Ε.Ε., θα μεταβεί στο Παρίσι και το Βερολίνο.