Βρέθηκε ναυάγιο κατά τη διάρκεια έρευνας για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Μία ομάδα έρευνας που αναζητούσε το εξαφανισμένο αεροσκάφος της μοιραίας πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του περασμένου έτους, ανακάλυψε ένα αχαρτογράφητο ναυάγιο στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού.

Το βυθισμένο καράβι, μαζί με μία άγκυρα και κάποιους σωρούς από κάρβουνα βρέθηκαν σε βάθος 3,9 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Joint Agency Coordination Centre, μία αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία που ηγείται της έρευνας. Το ναυάγιο βρέθηκε στο νότιο τμήμα μίας ζώνης αναζήτησης έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Μαδαγασκάρη, όπου εστιάζονται πλέον οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο.

«Είναι ένα συναρπαστικό εύρημα, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό που ψάχνουμε», δήλωσε ο Peter Foley, επικεφαλής της ομάδας έρευνας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αναζήτηση για το αεροπλάνο της πτήσης MH370, του οποίου η εξαφάνιση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων ετών, θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

«Η ανακάλυψη αυτή έδειξε ότι τα συστήματα, οι άνθρωποι και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στην έρευνα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και ότι ο εντοπισμός του αεροσκάφους στην περιοχή είναι εφικτός», επισήμανε ο Foley.