DIMAND: Σε πλήρη λειτουργία την Άνοιξη του 2024 ο Πύργος Πειραιά (photos)

Την Άνοιξη του 2024 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ο Πύργος Πειραιά, το σύμβολο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καθώς προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η ολοκλήρωσή του.

Η αποπεράτωση και η λειτουργία του Πύργου Πειραιά, μετατρέπει ένα αφημένο στο χρόνο κτήριο σε σύγχρονο κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενισχύοντας την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή στην πόλη, δίνοντας παράλληλα, στους κατοίκους και στους επισκέπτες την ευκαιρία για ψυχαγωγία και αγορές.

Ο Πύργος Πειραιά θα φιλοξενήσει τα γραφεία εθνικών και πολυεθνικών εταιρειών καθώς και εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες, προσφέροντας πολυδιάστατη δραστηριότητα και ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής.

© Νίκος Δανιηλίδης

Από τους πρώτους χρήστες που θα μετεγκατασταθούν στον Πύργο, αναμένεται να είναι η εταιρεία συμβούλων τεχνολογίας Dialectica, η οποία μισθώνει 6 από τους 22 ορόφους του, συνολικής επιφάνειας 6.210 τετραγωνικών μέτρων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο Όμιλος V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη με τα γραφεία του να βρίσκονται στον 22ο που είναι και ο ψηλότερος όροφος του κτηρίου. Στους χώρους εμπορικής χρήσης του εμβληματικού κτηρίου, θα στεγαστούν τα καταστήματα Zara και Zara Home, το κατάστημα της βρετανικής αλυσίδας αθλητικής ένδυσης και υπόδησης JD Sports και το γυμναστήριο «Athlesis», που θα προσφέρει τη δυνατότητα άσκησης και φυσικής δραστηριότητας στους κατοίκους και στους εργαζόμενους της περιοχής.

Στον 3ο όροφο θα βρίσκεται το εστιατόριο του ομίλου Nice N’ Easy, το οποίο αναπτύσσεται σε μια επιφάνεια 1.000 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και 1.350 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει μια μεγάλη βεράντα με αίθριο και φύτευση.

Για την DIMAND, ο Πύργος Πειραιά είναι ένα σημαντικό έργο ανάπλασης και ανάπτυξης, που αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή της πόλης, σε συνέχεια της ανάπλασης που υλοποίησε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

© Νίκος Δανιηλίδης

 

Ο Piraeus Tower θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης στην Ελλάδα, με πιστοποίηση LEED Platinum και WELL για την υγεία και την ευεξία των χρηστών. Έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη χρήση βιώσιμων πρακτικών.

Ανοίγοντας τις πόρτες του, αναμένεται να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του ίδιου του κτηρίου αλλά και των εστιατορίων, των καταστημάτων και των άλλων επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν εκεί. Επιπλέον, τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που θα λειτουργούν στον Πύργο θα προσελκύσουν επισκέπτες προσφέροντας νέες επιλογές για αγορές στην πόλη, θα ενισχύσουν τον τουρισμό, ενώ θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Piraeus Tower Α.Ε., μια κοινοπραξία της DIMAND με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, μετά την υπογραφή της 99ετούς σύμβασης παραχώρησης με τον Δήμο Πειραιά. Η Prodea συμμετέχει με 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% ελέγχεται από το σχήμα των DIMAND – EBRD, που έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη επενδύσεων πράσινου χαρακτήρα. Οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποιούνται από την ΤΕΡΝΑ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ Lead Architect είναι η BETAPLAN, Façade Architect – Common Areas Architect η PILA και Retail Architect η ASPA KST.

Ο Πύργος Πειραιά αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της. Στόχος είναι να αποτελέσει έναν κεντρικό προορισμό που συνδυάζει εμπορικές, αθλητικές, γαστρονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στον σχεδιασμό της η DIMAND εφαρμόζει μια φιλοσοφία που επικεντρώνεται στη δημιουργία αστικών αναπλάσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τον άνθρωπο. Στον Πειραιά, αυτή η στρατηγική εφαρμόζεται από το 2016 με την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και την ανάπτυξη του Pireaus Port Plaza και το 3V, συγκρότημα μεικτών χρήσεων κοντά στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης στον Πειραιά, που βρίσκεται υπό σχεδιασμό. Αξίζει να αναφερθεί πως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την υλοποίηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά που θα αποτελεί και το πρώτο πράσινο δημόσιο κτήριο της χώρας.

Enso Hotel / ©Νίκος Δανιηλίδης

Όλες αυτές οι αστικές αναπλάσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Πειραιά και προσφέρουν νέες ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα και απασχόληση στην περιοχή, δημιουργώντας κάπως έτσι τις πόλεις που θέλουμε να ζούμε.