Η γραπτή δήλωση της Έφης Κακαράντζουλα στη δίκη της - Ευνοϊκότερη μεταχείριση ζητάει ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζητά μετατροπή της κατηγορίας, από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτό αιτήθηκε σήμερα στο Εφετείο, όπου και παρέστη το θύμα η γενναία Ιωάννα Παλιοσπύρου, συγκλονίζοντας.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/proselefsi-ioannas-vitrioli-dikastirio.jpg.webp?itok=G0SuPH44

Αμέσως μόλις διαβάστηκε το κατηγορητήριο, τοποθετήθηκε ο κ. Κεχαγιόγλου ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω στην κυρία Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια.

Η περούκα και η τηλεκάρτα πρόδωσαν την 35χρονη βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου - Απούσα η Έφη

Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η περούκα και η τηλεκάρτα πρόδωσαν την 35χρονη βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η 36χρονη δράστης Έφη Κακαρατζούλα ομολογεί την πράξη της αλλά ζητάει μετατροπή της κατηγορίας

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της, αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Φίλη «οχιά» τής έλιωσε το πρόσωπο

Η γραπτή δήλωση από την κατηγορούμενη

«Θα παραβρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη και ειδεχθή πράξη της κατηγορουμένης.