Κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων: Σε ανακριτή διαφθοράς η δικογραφία - Στοιχεία "καίνε" τράπεζα και μια ΔΕΚΟ

Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων, ένα 24ωρο μετά από το τραγικό τέλος του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη”.

Τα νέα δεδομένα είναι ότι δύο ημέρες πριν από το θανατηφόρο περιστατικό στην Αττική Οδό, οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, του Τάκη Μουσσά και του Χρήστου Φράγκου μεταβιβάστηκαν από τον 1ο τακτικό ανακριτή σε ανακριτή διαφθοράς.

Ο λόγος είναι τα ίδια τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν τον 1ο ανακριτή να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου τη συγκεκριμένη διαβίβαση. Μάλιστα, ο ίδιος απήγγειλε συμπληρωματική κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου εμπλεκόμενου κρατικού λειτουργού, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανακριτής πήρε στα χέρια του μια έκθεση για τις διαφημιστικές δαπάνες μιας τράπεζας και μιας ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με την έκθεση και οι δύο είχαν καταβάλλει ποσά για διαφημιστικά πακέτα, τα οποία όμως ήταν πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τα ποσά που έδιναν άλλα τραπεζικά ιδρύματα ή άλλες ΔΕΚΟ. Τα χρήματα αυτά, προορίζονταν για Μέσα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τρεις κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι έρευνες του ανακριτή διαφθοράς Κ. Σαργιώτη, θα επικεντρωθούν στην αναζήτηση των στελεχών της συγκεκριμένης τράπεζας και της ΔΕΚΟ τα οποία φέρουν την ευθύνη για τη χορήγηση των χρημάτων. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να γίνει έρευνα ακόμη και σε ιδρύματα ή οργανισμούς που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και της ενεργητικής δωροδοκίας.