Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στο υπουργείο Παιδείας, παρά την έκκληση του Νίκου Φίλη να μην πραγματοποιηθεί σήμερα, λόγω προγραμματισμένης βράβευσης μαθητών.

Σε τεταμένο κλίμα εξελλίσσεται μέχρι τώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, σκαρφάλωσαν στην πύλη και κατάφεραν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου με αποτέλεσμα να παραταχθούν στην πύλη αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά του υπουργείου, χτυπούν την πύλη και ζητούν να αποχωρήσουν από το σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

 

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα και κατάργηση του Ν.3848/10.

Σε αναφορά της η ΔΟΕ δήλωσε χαρακτηριστικά “η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν ‘κινδυνεύουν’ από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ”.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές και έκανε λόγο για “επικοινωνιακά τεχνάσματα” από πλευράς υπουργείου, όσον αφορά στην ανακοίνωση για σύμπλευση στο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών.