Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον Σταύρο Παπασταύρου

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου σχετικά με χρήματα που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ διαβίβασαν το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιο σε τραστ που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Κάτι που και ο κ. Μυωνής έχει επιβεβαιώσει εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παπασταύρου είχαν προσκομίσει έγγραφα και τις κινήσεις του λογαριασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τις επόμενες μέρες ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή. Εάν εξοφλήσει τον λογαριασμό, τότε σε βάρος του δε θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πηγή: naftemporiki