Εκτός τετράδας η Εθνική Γυναικών Πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Εκτός ημιτελικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι, έμεινε η Εθνική Ομάδα Γυναικών καθώς ηττήθηκε καθαρά από την Ιταλία, με 4-10, στο σημερινό προημιτελικό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πλέον, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ανάμεσα στην 5η και την 8η θέση, ξεκινώντας την προσπάθεια αύριο απέναντι στην ηττημένη του αγώνα Ουγγαρία-Γαλλία.

Η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλή, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του τουρνουά άλλωστε και έχασε δίκαια από μια καλύτερη ομάδα, την οποία αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχε καταδικάσει σε αποτυχίες νικώντας την σε κρίσιμους αγώνες. Ατυχώς, ο σημερινός αγώνας απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι η Εθνική δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και πως η διαφορά με τα συγκροτήματα στο κορυφαίο επίπεδο, στο οποίο έπαιζε μέχρι πρότινος και η ίδια, έχει μεγαλώσει.

Οι διεθνείς δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τέσσερα δοκάρια στην πρώτη περίοδο, με την ανάπαυλα να τις βρίσκει να κυνηγούν την ανατροπή του 0-4 απέναντι σε μια Ιταλία που δεν έκανε κάποια πολύ μεγάλη εμφάνιση. Για την Ελλάδα η Ρουμπέση σκόραρε 3 τέρματα και η Μανωλιουδάκη ένα, ενώ για τις Ιταλίδες Ραντίκι και Ντι Μάριο είχαν από 3 γκολ, η Γκαριμπότι 2 και οι Μπιανκόνι, Κουεϊρόλο από ένα.