Με καταιγίδες θα φύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα, προβλέπει ο Καλλιάνος

Με άστατο καιρό θα φύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Φαίνεται ότι ο καιρός θα μας τα χαλάσει κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη θα αρχίσουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι άνεμοι δεν θα προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες παρόλο που θα πνέουν κατά τόπους λίγο ενισχυμένοι.

«Δεν θα επικρατεί ιδιαίτερη ζέστη», επισημαίνει δε ο κ.Καλλιάνος.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Μπορεί να είναι άστατος ο καιρός κατά διαστήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο ωστόσο δεν φαίνεται κάτι επικίνδυνο,κάποια γενικευμένη κακοκαιρία που θα επηρεάζει όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι άστατος και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο αλλά και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Από την Παρασκευή και μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος με τοπικές βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης, οι οποίες θα επηρεάζουν κατά διαστήματα αρκετές περιοχές της χώρας προφανώς και στο Ιόνιο, στα Ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή γύρω στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου , τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Άρα δεν θα επικρατεί ιδιαίτερη ζέστη αλλά ούτε και ιδιαίτερη παγωνιά.Στις ορεινότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα κάνει περισσότερο κρύο σε σχέση με τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας .

Οι άνεμοι δεν θα προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες παρόλο που θα πνέουν κατά τόπους λίγο ενισχυμένοι .

Την Πέμπτη που θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας , στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή ύφεση προς την Παρασκευή,θα βελτιωθεί αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο ξανάρχονται βροχές οι οποίες θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα περισσότερα τμήματα της επικράτειας. Άρα , λοιπόν φαίνεται ότι ο καιρός σε τοπικό επίπεδο θα μας τα χαλάσει κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου».