Οικονόμου: Ξεκινούν αύριο από τη Βόρεια Ελλάδα οι επιτάξεις γιατρών - Θα επιστρατευθεί τριψήφιος αριθμός (Video)

Ξεκινά από αύριο, Τρίτη 16/11, η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, ενώ μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία. Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο (σ.σ. των γιατρών που θα επιστρατευτούν) αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το βασικό όπλο μας είναι το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι οι ειδικοί. Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα έχουν αποδώσει», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των Αρχών έχουν αποτέλεσμα.

«Γίνεται προσπάθεια από το σύνολο της πολιτείας να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό και είναι βάσιμη ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Στο τραπέζι  η σκέψη το πράσινο πιστοποιητικό να συνδέεται με την τρίτη δόση του εμβολίου»

«Ωστόσο, η ανάγκη της τρίτης δόσης του εμβολίου είναι επιτακτική, εξ’ ού και υπάρχει στο τραπέζι του Μαξίμου η σκέψη το πράσινο πιστοποιητικό να συνδέεται πλέον και με την τρίτη δόση.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, οι συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις 2 προηγούμενες δόσεις να πειστούν και για την τρίτη. Ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», συμπλήρωσε.

«Έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα»

Σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας και τις κυρώσεις που φέρει η μη τήρησή τους κυρίως για καταστήματα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Έχουμε ασυτηροποιήσει και τις κυρώσεις, έχουμε απλοποίηση τις διαδικασίες επιβολής τους. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πολλές φορές δημιουργούν παράδοξα αλλά τα μέτρα που σχεδιάζουμε και ανακοινώνουμε δεν είναι για τα παίρνει κανείς στην πλάκα. Αν υπάρχουν παράθυρα που θέλουν κλείσιμο, θα δούμε πως μπορούμε να το διορθώσουμε».