Έκκληση Μέρκελ στους πολίτες της Γερμανίας: «Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε» (Video)

Έκκληση προς στους πολίτες της Γερμανίας να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού απηύθυνε σήμερα η απερχόμενη καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Η καγκελάριος απηύθυνε, μέσω βίντεο podcast, κάλεσμα στους Γερμανούς να εμβολιαστούν κατά του ιού, καθώς πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο ώστε να περάσουν την πανδημία με τις λιγότερες συνέπειες.

«Συμπολίτες μου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορωνοϊό είναι τώρα υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εντός της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ λόγω Covid, σημειώνει επίσης απότομη αύξηση. Και δυστυχώς, θρηνούμε και πάλι πολλούς θανάτους μέρα με τη μέρα», δήλωσε η κα Μέρκελ.

«Ο εμβολιασμός είναι λογικός και δείχνει αλληλεγγύη, γιατί μας επιτρέπει να βγούμε καλύτερα από την πανδημία. Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο: να το ξανασκεφτείτε. Αμέτρητοι ειδικοί σε όλο τον κόσμο έχουν έγκυρες και καλά ελεγμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, σε όλες τις αμφιβολίες, σε όλους τους φόβους. Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να εμβολιαστούμε με καθαρή συνείδηση», προσέθεσε.

«Σας ικετεύω, σπεύστε και εσείς (να εμβολιαστείτε) και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Εάν σταθούμε ενωμένοι, αν θυμηθούμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να νοιαζόμαστε για τους άλλους, μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας να αποφύγει πολλές δυσκολίες αυτό τον χειμώνα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Είμαστε απίστευτα απογοητευμένοι επειδή στο τέλος, θα πρέπει να υποστούμε εδώ όλα εκείνα που δεν λειτουργούν στην κοινωνία μας σαν σύνολο, και πρέπει να φροντίσουμε τους αρρώστους που έρχονται σε εμάς, οι οποίοι πάσχουν από κάποιο νόσημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, επειδή χρειάζονται βοήθεια», εξηγεί ο Νίκλας Σνάιντερ, γιατρός σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν ήταν αρνητές της Covid, πολέμιοι των εμβολίων ή πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά αυτή τη στιγμή, εδώ έχουμε μόνο ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν», σημειώνει.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας και καθώς ο αριθμός των μολύνσεων έχει ανέβει σε επίπεδο – ρεκόρ, εντείνονται και οι εκκλήσεις για εμβολιασμό.