Νεκρός άνδρας σε ναό στο Αρκαλοχώρι - Video από τη σεισμόπληκτη ζώνη - 9 τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον μεγάλο και επιφανειακό σεισμό των 5,8 και σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας, που κατέρρευσε την ώρα του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή στις 09:17.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/kriti-seismos-arkaloxwri-ekklisi-1.jpeg.webp?itok=-97n98la

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε, ενώ γίνονταν εργασίες αναστήλωσης. Ο άνθρωπος εργαζόταν ως εργάτης στον ναό και ήταν περίπου 65 ετών. Από την ΕΜΑΚ, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της σορού από τα συντρίμμια, με συγγενείς να θρηνούν και κατοίκους του χωριού που έσπευσαν στην περιοχή, να βρίσκονται σε κατάσταση θλίψης και σοκ.

Σεισμός στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Στο Video οι δραματικές στιγμές που τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στον εγκλωβισμένο εργάτη στο Αρκαλοχώρι:

Ο ιερέας του χωριού, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το θύμα ήταν ο πατέρας του υπεύθυνου των εργασιών αναστήλωσης στον μικρό ναό και πως είχε φτάσει στο σημείο μεταφέροντας εργάτες. Μπήκε μέσα στον χώρο, να τον δει και εκείνη την ώρα έγινε το κακό.

Στα χωριά της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, 9 τραυματίες. Οι επτά με εκδορές και άλλους επιφανειακούς τραυματισμούς και οι δύο με κατάγματα.  Όλοι τους μεταφέρονται σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, εξετάσεις και φυσικά αν χρειαστεί κάποιος και νοσηλεία. Στην περιοχή για τον λόγο αυτό υπάρχει και ελικόπτερο, όπως και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.