Στα 6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κρήτη - Video από Αρκαλοχώρι - Σπεύδει ο Στυλιανίδης - Σε εφαρμογή το σχέδιο Εγκέλαδος

Προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπου, από ναό που κατέρρευσε στο Αρκαλοχώρι.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ, ενώ ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος». Τα διεθνή γεωδυναμικά συγκλίνουν πάντως στο εξάρι.

Στις 9:17 σεισμός 5,8 Ρίχτερ «χτύπησε» το Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 2 εγκλωβισμένοι σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε δύο εκκλησίες και σε σπίτια των δύο χωριών.

Δείτε τη Vide που μεταδίδει το Cretalive.gr από τα χωριά στο Ηράκλειο που χτυπήθηκαν από το σεισμό, το επίκεντρο του οποίου ήταν στην ευρύτερη περιοχή αυτών:


Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι και ένας στον Πατσίδερο. Ο άνθρωπος στον Πατσίδερο είναι καλά, καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με τις αρχές ειδοποιώντας πως έχει φρακάρει από τον σεισμό η είσοδος του σπιτιού του και δεν μπορεί να βγει.

Στο Αρκαλοχώρι υπάρχει εγκλωβισμένος σε νεο-αναγυρόμενο ναό, όπου και γίνονταν οικοδομικές εργασίες και κάποιος πιθανότατα εργάτης, έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια του τρούλου και της οροφής του ναού, που κατέρρευσε.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε σωρεία μετασεισμών και τα σχολεία αυτήν την εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστά στις σεισμόπληκτες ζώνες της Κρήτης. Οι μετασεισμοί, όπως  βεβαιώνουν οι εδικοί πως θα είναι στην πλειοψηφία τους άνω των 5 Ρίχτερ. Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκαθαρίζουν, θα είναι δύσκολη για την Κρήτη και χρήζει βέβαια μεγάλης προσοχής.