Συναγερμός για νέα φωτιά στα Βίλια - Μαίνεται κοντά στη θέση Κάζα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο Πυροσβεστικό Σώμα για φωτιά στα ανατολικά-βορειοανατολικά των Βιλίων, κοντά στην περιοχή Κάζα, του Προφήτη Ηλία. Πρόκειται δε, για νέο μέτωπο και όχι για αναζωπύρωση. Επεκτεινόμενο μάλιστα από τους ισχυρούς ανέμους, μέσα σε πυκνό δάσος.

Στο σημείο κοντά δε, σε κατοικημένη περιοχή, ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες, καθώς και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-08/katasvesi-fotia-vilia.jpg.webp?itok=hbNfb25m

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού, πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ

Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά που ξεκίνησε από την Κάζα, μαίνεται κοντά και σε αυτές τις κατοικημένες ζώνες.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Φωτιά στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής | Έθνος

Στα Βίλια καίγεται ό,τι γλίτωσε από την προηγούμενη καταστροφική πυρκαγιά

Αυτή τη στιγμή το πολύ μεγάλο νέο μέτωπο, που ξέσπασε στη θέση Κάζα και όχι από αναζωπύρωση, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, καίει πυκνό παρθένο δάσος.

Πολύτιμη συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για την περιοχή των Βιλίων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Ελευσίνα – Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται πως στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων από το πρωί επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.