Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σήμερα - 1η Ιουλίου τέλος & η απαγόρευση κυκλοφορίας

Με ταχείς ρυθμούς χτίζεται το τείχος ανοσίας της επιχείρησης «Ελευθερία», οπότε παράλληλα και με την επιβεβλημένη προσοχή, προχωρά βήμα – βήμα και η επιστροφή σε ομαλές συνθήκες καθημερινότητας για τους πολίτες, καθώς κατά το τελευταίο διάστημα αρκετά μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αποτελούν πλέον παρελθόν.

Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο η μουσική επέστρεψε στα καταστήματα της εστίασης, ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται πλέον μέχρι τις 01:30.

Επίσης από το Σάββατο (12/6) άνοιξαν ξανά τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, ενώ αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα

Τέλος, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Νέα χαλάρωση από σήμερα και το… βλέμμα πια, στην 1η Ιουλίου 2021

Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Τέλος το επόμενο βήμα της περαιτέρω άρσης των μέτρων ανάσχεσης γίνεται τη 1η Ιουλίου, ημερομηνία που εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η απαγόρευση της κυκλοφορίας καταργείται, ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στα 300 άτομα, αντί για 100, που επιτρέπονται στην παρούσα φάση.